Politieke partijen vergelijken

Vergelijker van stemwijzers en politieke vergelijkingssites. Best bezochte politieke stemwijzers en welke verkiezing vergeleken wordt. Vergelijk de voor jouw belangrijkste politieke standpunten via politieke sites, vergelijkers en stemwijzers van je keus.

 

Stemwijzers

Best bezochte politieke sites staan bovenaan, volgens de alexa traffic rank

Tekstlinks hieronder openen in een nieuw venster


Kieskompas.nl

Kieskompas is een kleine sociale onderneming die, ingebed in de academische gemeenschap, een sterke betrokkenheid bij de democratie combineert met een passie voor wetenschap en ondernemen. Kieskompas is gespecialiseerd in het ontwikkelen van online en offline stemadvies hulpen, het organiseren van politieke debatten en het produceren van academisch onderzoek en media-inhoud. Vergelijk hier je eigen standpunten met die van politieke partijen.

Vergelijk politieke standpunten via Kieskompas.nl


Stemwijzer.nl

De StemWijzer bevat 30 stellingen die kunnen worden beantwoord met eens, oneens of geen van beide. Deze stellingen hebben betrekking op de belangrijkste verkiezingsthema's, zoals uittreden of juist verdere Europese integratie, de aanpak van de financiele crisis en een Europees asielbeleid. Na het beantwoorden van de stellingen krijgt de bezoeker te zien met welke partij hij of zij de meeste overeenkomsten heeft.

Vergelijk politieke standpunten via stemwijzer.nl


Votematch.eu

Vanaf eind april komt de Vote Match Europe online in vijftien Europese landen: Duitsland, Groot-Brittannie, Belgie, Polen, Letland, Griekenland, Bulgarije, Oostenrijk, Italie, Spanje, Tsjechie, Slowakije, Frankrijk, Portugal en Nederland, mogelijk aangevuld met Litouwen en Estland. De Europese StemWijzer bevat dertig stellingen. Na beantwoording zie je meteen met welke partij je de meeste overeenstemming hebt. Bijzonder is dat de Vote Matches in alle landen vijftien gemeenschappelijke stellingen krijgen

Vergelijk politieke standpunten via votematch.eu


Verkiezingssite.be

Deze belgische site geeft informatie over standpunten van belgische politieke partijen voor de verkiezingen van het Europees Parlement, Vlaams Parlement, Brussels Parlement en Kamer van Volksvertegenwoordigers. Deze site is in ontwikkeling

Vergelijk politieke standpunten via verkiezingssite.be


Stemmentracker.nl

Met de Stemmentracker kun je jouw eigen standpunten vergelijken met het stemgedrag van partijen in de Tweede Kamer, of gemeentes, of europese verkiezingen. Terugkijkend kun je zien welke standpunten de partijen in de afgelopen periode feitelijk hebben ingenomen. Met StickerStemWijzer zet u uw inwoners aan het denken en biedt u een podium aan discussie. Deze speciale StemWijzer bestaat uit drie levensgrote zeildoeken waarop de de stellingen uit de gemeentelijke StemWijzer zijn afgedrukt.

Vergelijk politieke standpunten via stemmentracker.nl


Nlkiest.nl

Met het antwoord geven op 20 stellingen worden jouw gegevens vergeleken met de partijen die meedoen aan de verkiezingen. Na het invullen worden partijen getoont die het dichtst bij jou staan. Alle partijen die meedoen in alle kieskringen zijn opgenomen in deze stemhulp. Deze site toont vooralsnog alleen een stemwijzer voor tweede kamer verkiezingen.

Vergelijk politieke standpunten via Nlkiest.nl


Stemtest2014.be

De stemtest is een systeem dat uw politieke opvattingen vergelijkt met die van de belangrijkste partijen. De stemtest geeft u de mogelijkheid om na te gaan hoe groot de inhoudelijke afstand is tussen uw eigen opvattingen en die van diverse politieke partijen. U komt te weten welke partijen nauw aansluiten bij uw overtuiging en welke daar juist het verst van afstaan. Vergelijk hier politieke standpunten met de belgische stemtest voor de federale, Vlaamse, Brusselse en Europese verkiezingen. Op 25 mei zijn er in Belgie regionale, federale en Europese verkiezingen.


Destemvaneuropa.nl

Deze stemwijzer werkt in tegenstellingen tot de andere stemwijzers niet met meerkeuze opties. De Stem Van Europa werkt met een schuifbalk. Je kunt op de stelling reageren door aan te geven in welke mate je het met de stelling eens bent. Per stelling kun je een toelichting lezen die door de betrokken polietieke partijen wordt gegeven. Na het reageren op de 26 stellingen krijgt je een overzicht van de politieke partijen waarmee je het meeste mee eens bent. De uitkomst is hier alleen te verkrijgen door het opgeven van een e-mailadres.


Programvergelijking.nl

Met de Programmavergelijker kunnen de standpunten van politieke partijen op thema met elkaar vergeleken worden. Voor het maken van de Programmavergelijker zijn de verkiezingsprogramma's van de partijen genomen zoals die online op de websites van de partijen vermeld staan. Selecteer thema's, kies partijen, vergelijk de verkiezingsprogramma's


Deze vergelijker van politieke vergelijkingssites accepteert alle vergelijkingssites en stemwijzers. Klik hiernaast voor meer informatie en voor aanmelding van een nieuwe vergelijkingssite


Stemwijzer


Met een stemwijzer vergelijk je politieke partijen op basis van hun standpunten op onderwerpen zoals EU (euro), zorg, begroting, verdeling lasten, hypotheekrente aftrek, ontwikkelingshulp, begrotingstekort, kinderbijslag, duurzame energie of imigratie.

Maar wie vergelijkt de politieke sites en stemwijzers? Juist! ...WIJ, de consumenten. Deel hier je mening, ervaringen en tips zodat we een vergelijking krijgen voor, en door consumenten. Of stem op de politieke stemwijzer welke volgens jou de beste is, links bovenaan deze pagina.

Bekijken van de reacties van consumenten en verslagen van de redactie, ervaringen delen en meediscuseren kan via de aanmeldservice van facebook, yahoo, aol en hotmail.

Door middel van plaatsting van een bericht, geef je aan dat je je aan de spelregels zult houden

 

Advertentie

Google link suggesties

Klik = naar boven